2020-10-23 14:09:13• hírek • Bede Emőke

Újabb községekben válik kötelezővé a szabadtéri maszkviselés

Péntek délután a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal arról tájékoztatta híroldalunkat, hogy a megyei vészhelyzeti bizottság a továbbra is meredeken emelkedő esetszámok okán újabb községekben tette kötelezővé a szabadtéri maszkviselést.

Amint arról már beszámoltunk, a bizottság szerdai döntése értelmében minden olyan Szatmár megyei területi-közigazgatási egységben, ahol az ezer főre vetített fertőzöttségi ráta az elmúlt 14 napban elérte vagy meghaladta az 1,5-öt, legalább 14 napra kötelezővé válik a szabadtéri maszkviselés. E helyzetben eddig Mezőfény, Borválaszút, Csomaköz, Szokond, Érkávás, Szatmárpálfalva, Vetés és Kaplony községek voltak, azonban péntektől Kálmánd, Kányaháza és Mezőterem is felkerült a listára.


Ez azt jelenti, hogy mindazon 5 évnél idősebb polgárok, akik e községek valamelyikében laknak, kötelesek maszkot viselni, ha nyílt köztereken tartózkodnak. A bizottság határozata azt is leszögezi, hogy a védőeszközt az előírásoknak megfelelően kell hordani, tehát oly módon, hogy mind a szájat, mind az orrot takarja a maszk. Fontos tudni továbbá, hogy a szigorítás már annak kihirdetésétől, tehát péntektől életbe lép, a községek listáját pedig 48 óránként frissítik.


A korábban életbe lépő szabályozásokról ide kattintva lehet részletesebben olvasni.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: